Ingrijirea perlelor

Perlele de cultura sunt geme foarte delicate, de aceea trebuie sa le ingrijiti corespunzator si sa le depozitati in spatii adecvate.                                                 

Perlele se vor mentine curate daca le veti purta dupa ce ati aplicati machiajul si parfumul. De asemenea puteti folosi crema de maini sau lotiunea de corp numai dupa ce ati dat jos bijuteriile dvs cu perle.. Stergeti perlele  cu o carpa moale (fara asperitati sau fire destramate) umezita cu apa sau uscata. Daca carpa a fost umezita, permiteti perlelor sa se usuce inainte de a le depozita                                                                                           

Perlele murdare pot fi curatate cu o solutie diluata de sapun cu apa. Dupa folosirea solutiei de sapun va puteti asigura ca nu au ramas resturi de sapun pe suprafata perlelor, inlaturandu-le cu o carpa moale.                                                 

Nu folositi niciodata solutie pe baza de aminiac sau detergenti puternici..            

Nu folositi pentru curatare solutii abrazive sau carpe/bureti abrazivi

 

 

Depozitarea bijuteriilor cu perle

Nu depozitati bijuteriile cu perle in acelasi loc in care va tineti alte bijuterii deoarece perlele dvs se pot zgaria. Perlele trebuie depozitate in cutii sau saculeti de catifea sau satin (chiar si in saculeti de piele moale) Nu tineti perlele in cutii de plastic deoarece acesta poate duce la uscarea si deterioararea perlelor.